Wanneer u een partner, ouder of kind heeft waar u voor moet zorgen en die u niet alleen kunt laten, dan is het mogelijk dat een vrijwilliger bij u komt, zodat u zelf in de gelegenheid bent om andere dingen te doen.

Door wie?

Schalkhaar helpt elkaar is een vrijwilligersinitiatief voor en door bewoners van het dorp Schalkhaar. Wij proberen de juiste persoon te vinden die u zoekt. Veel mensen hebben bij ons al aangegeven graag iets met u of voor een ander te willen doen.

Beoogd eindresultaat

Het koppelen van een (hulp-) vraag aan iemand die iets voor een ander wil doen, zodat de mantelzorger de tijd heeft om wat anders te doen.

Periode

De duur van de hulpverlening is afhankelijk van de aanvraag, maar is incidenteel en voor de maximale duur van 3 maanden. De mantelzorg ondersteuning is bedoeld om ervoor te zorgen dat u gelegenheid heeft om andere dingen te gaan doen die nodig zijn of ter ontspanning.

Op welke dagen en tijden?

Het tijdstip waarop een vrijwilliger bij u komt wordt in overleg met u bepaald. Als vrijwilliger kunt u aangeven op welke dagdelen u iets zou willen doen.

Kosten

Bij vervoer met de auto wordt een kilometervergoeding van € 0,35 per kilometer gevraagd. Parkeergeld komt ook voor rekening van de aanvrager.

 

Aanmelding & vervolgprocedure voor de ondersteuningvrager

Onze contactpersonen staan u graag telefonisch te woord op telefoonnummer 06-1533 4650 (maandag tm vrijdag van 9-19uur) of stel hier uw hulpvraag.
Wij noteren uw vraag en uw gegevens.
Alle aanvragen worden discreet in behandeling genomen.
Daarna gaan wij kijken of wij uw vraag door kunnen verwijzen na een bestaande organisatie.
Ook kijken wij of er iemand in uw omgeving is die u kan helpen. Is dit niet mogelijk, dan zoeken wij in ons bestand naar een vrijwilliger, die u wil helpen.
U kunt in elk geval rekenen op een persoonlijk advies.