Mijn CV-ketel moet worden bijgevuld; Mijn moeder moet naar het ziekenhuis, maar kan zelf niet rijden; Wie kan mij helpen met mijn administratie of helpen opruimen? Dit zijn zomaar wat vragen waarvoor de vrijwilligersorganisatie Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) het initiatief “GoedeBuren” in het leven geroepen heeft. “GoedeBuren” is een lokaal platform waar individuele hulpvragen gekoppeld worden aan enthousiaste vrijwilligers. Het betreft informatie of hulp bij alledaagse zaken.

Inmiddels zijn er al meer dan 50 mensen die `zich hebben aangemeld en die graag hun steentje bijdragen in de vorm van een ‘GoedeBuur’. Bij de aanmelding wordt al meteen in kaart gebracht wat de nieuwe vrijwilligers willen en kunnen. Hierdoor gaat het koppelen snel en gemakkelijk. Nadat er een hulpvraag is binnengekomen, wordt er gekeken wie van de GoedeBuren een passende match is om de aanvraag af te handelen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een WhatsApp-groep waar de aanvraag anoniem in wordt geplaatst zodat alle GoedeBuren kunnen kijken of hij/zij het kan oppakken.  Wie zich aangesproken voelt om de hulpvraag te behandelen, meldt zich vervolgens bij de organisatie van Schalkhaar Helpt Elkaar. Daarna wordt de aanvrager in contact gebracht met de GoedeBuur.

team bij schenkkar 780pxb

Met deze lokale, kleinschalige aanpak hoopt de vrijwilligersorganisatie Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) allereerst mensen te helpen die verlegen zitten om een helpende hand. Veelal zijn het eenmalige klussen of hulpvragen: kleine klusjes waar een GoedeBuur ook even zou helpen. Naast het helpende karakter bevorderen de initiatieven en activiteiten van Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) de samenhorigheid en zorgt het voor verbinding in het dorp.

Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) organiseert verder diverse activiteiten. Benieuwd welke dit zijn? Kijk dan eens rustig verder op deze website. Hier kan je je ook aanmelden als vrijwilliger of andere vragen neerleggen via ons contactformulier.

 

Tevreden met de geboden hulp? Een kleine gift of donatie waarderen wij zeer

​Uw hulpvraag wordt afgehandeld door de GoedeBuren. Dat zijn allemaal vrijwilligers. Voor uw hulpvraag hoeft u dus niets te betalen.

Bent u als hulpvrager tevreden met de geboden hulp en wilt u uw dank met een kleine financiële bijdrage met ons delen, dan mag dat natuurlijk wel.
Uw vrije gift of donatie komt ten goede van de vaste kosten die wij als groepje ambassadeurs maken om ervoor te zorgen dat Schalkhaar Helpt Elkaar kan blijven bestaan.
Er gaat geen geld naar personen toe.

Uw vrijwillige gift of donatie kunt u overmaken op rekening:
NL57 RABO 013 6414 591 t.n.v. Platform Schalkhaar o.v.v. "Schalkhaar Helpt Elkaar - Gift".