Mijn CV-ketel moet worden bijgevuld; Mijn moeder moet naar het ziekenhuis, maar kan zelf niet rijden; Wie kan mij helpen met mijn administratie of helpen opruimen? Dit zijn zomaar wat vragen waarvoor de vrijwilligersorganisatie Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) het initiatief “GoedeBuren” in het leven geroepen heeft. “GoedeBuren” is een lokaal platform waar individuele hulpvragen gekoppeld worden aan enthousiaste vrijwilligers. Het betreft informatie of hulp bij alledaagse zaken.

Inmiddels zijn er al meer dan 50 mensen die `zich hebben aangemeld en die graag hun steentje bijdragen in de vorm van een ‘GoedeBuur’. Bij de aanmelding wordt al meteen in kaart gebracht wat de nieuwe vrijwilligers willen en kunnen. Hierdoor gaat het koppelen snel en gemakkelijk. Nadat er een hulpvraag is binnengekomen, wordt er gekeken wie van de GoedeBuren een passende match is om de aanvraag af te handelen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een WhatsApp-groep waar de aanvraag in wordt geplaatst. Wie zich aangesproken voelt kan zich vervolgens melden bij de organisatie van Schalkhaar Helpt Elkaar.

team bij schenkkar 780pxb

Met deze lokale, kleinschalige aanpak hoopt de vrijwilligersorganisatie Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) allereerst mensen te helpen die verlegen zitten om een helpende hand. Veelal zijn het eenmalige klussen of hulpvragen: kleine klusjes waar een GoedeBuur ook even zou helpen. Naast het helpende karakter bevorderen de initiatieven en activiteiten van Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) de samenhorigheid en zorgt het voor verbinding in het dorp.

Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) organiseert verder diverse activiteiten. Benieuwd welke dit zijn? Kijk dan eens rustig verder op deze website. Hier kan je je ook aanmelden als vrijwilliger of andere vragen neerleggen via ons contactformulier.